Daar is hij dan de nieuwe instap mirrorless full-frame camera van Sony, de Sony A7III alias A7M3. Sony noemt het een “basic camera”, maar in mijn mening is er niets basic aan. Behalve dat Canon en Nikon nu met de billen bloot gaan, gezien Sony nu beide merken overtreft en voegde er zelfs fatsoenlijke / professionele functies aan toe voor een prijs €2300.

Ik ben onlangs overgestapt van Canon (van een 5DM3) naar Sony en ben begonnen met het gebruiken van de Sony A7II die voor mij een hele nieuwe wereld opende. Ja, de autofocus is niet zo veel sneller op de A7II en de levensduur van de batterij is niet vergelijkbaar met die van mijn Canon 5Dm3, maar aan de andere kant is de AF snel genoeg voor waar ik het voor gebruik. De levensduur van de batterij duur kan eenvoudig worden verlengd door de wifi- en nfc-connectiviteit uit te schakelen (dus in vliegtuigmodes zetten) en enkele extra batterijen te gebruiken (off-brand, scheelt behoorlijk in kosten maar presteren prima). Eye Auto focus werkt prima op de A7II, maar niet in continu-modus alleen in single shoot mode.

In mijn opinie is de Sony A7III geen basic instapmodel camera, maar gewoon een “Baby Sony A9”. Kortom Sony heeft de A9 en de A7RIII gekruist en daar is de A7III uit voorgekomen… bekijk deze video voor meer informatie …

De functies die ontbreken op mijn A7II zijn met name de Eye-autofocus welke op de A7III zowel in zowel single- als continuous-modusopname prima werkt en een betere levensduur van de nieuw FN-
Z100 batterij (welke ook gebruikt wordt door de Sony A9 en de A7RIII en betere video-opties zijn voor mij genoeg redenen om voor de nieuwe Sony A7III te gaan.

Hier zijn in het kort de specs:

  • 24.2MP5 35-mm full-frame CMOS sensor met back-illuminated design (BSI Sensor)
  • Sensitivity range tot ISO 51200 (uitbreidbare ISO 50-204800 (voor fotografie)
  • Fast Hybrid AF met 693 phase-detection en 425 contrast-detection AF punten
  • High-speed continuous shooting tot wel 10fps met AF/AE tracking als Eye-autofocus
  • Eye AF werkt in zowel single- als continuous mode
  • 4K video is mogelijk evenals meerdere opties voor HD
  • Batterij levensduur (voor fotografie) welke nu geschikt is voor ongeveer 610 shots (met Viewfinder) / en ongeveer. 710 shots (met LCD monitor)
  • Viewfinder is een electronic viewfinder, XGA OLED
  • Monitor type is a 2.95 inch, wide type TFT

Hier een shot van de achterkant van de Sony A7III:

Extern zijn er enkele goede functies toegevoegd en aangepast die ook te vinden zijn op de flagschip camera’s zoals de Sony A9 en ARIII. De “Nipple” is toegevoegd voor het eenvoudig kiezen van het focus punt, een dedicated AF-ON-knop voor degenen die back-button focusing willen gebruiken. De filmopnameknop heeft ook een nieuwe plaatsing gekregen welke nu beter bereikbaar en biedbaar is dan bij de voormalige A7II (waar deze op de zijkant van de body zit). En het jogwiel heeft net als de A7RIII en A9 een meer robuust gevoel waardoor het makkelijker is om beide knoppen (zowel de top dail als de back dail) te gebruiken. En wat ik voornamelijk een sterke upgrade vindt is dat er nu een dubbele SD (1x USH-I en 1x USH-II) cardslot in zit. Ideaal om RAW op de ene kaart weg te schrijven en de JPG als backup op de andere sd kaart weg te kunnen schrijven.

Hier een shot van de bovenkant van de Sony A7III:

Het enige wat ik heb gemerkt is dat de mode dail simpel gehouden is net als als op de A7II in tegenstelling tot de A7RIII en de A9 die een vergrendeling op hun modus dail hebben. Nogmaals, dat is geen dealbreker voor mij, aangezien ik goed oplet wanneer ik mijn camera gebruik 🙂

Waarom ga je niet voor de A7III met 42MP? Ik heb het eenvoudigweg niet nodig voor het werk dat ik doe (meestal mode, portret en bruidsfotografie), en de 24 MP van de A7III maakt mijn leven een stuk eenvoudiger (RAW) workflow-wijs dan. Als ik dan een opdracht heb waarbij ik reclamebord moet vullen, dan is 24MP voldoende om een ​​goed resultaat te behalen, als de behoefte bestaat om met 42 MP te werken, huur ik gewoon een A7RIII.

Voor degenen die een A7III willen aanschaffen gebruik dan één van de de volgende links.

* Sony A7III (body) via Kamera-Express
* Sony A7III (body + lens) met Sony 28-70mm f3.5-5.6 OSS Lens via Kamera-Express
* Sony A7III (body + lens) met Sony 24-70mm f4 GM Lens via Kamera-Express

Door deze links te gebruiken, ondersteun je mijn website / artikelen. Ik krijg een kleine commissie en het kost je niets extra.

Laat hieronder in de comments weten wat jou mening is, waarom niet het is gratis 🙂